fredag 22 mars 2013

Hälsofördelar med Majs

1. Rik källa av kalorier:
Majs är en rik källa av kalorier och utgör en del av den basföda bland många populationer. Värmevärde innehåll majs är 342 kalorier per 100grams, bland de högsta i spannmål.

2. Förebyggande av hemorrojder och kolorektal cancer:
Fiberinnehållet i en kopp majs uppgår 18,4% av den dagliga rekommenderade mängden. Detta hjälper till att lindra matsmältningsproblem såsom förstoppning och hemorrojder, liksom minska risken för tjocktarmscancer.

3. Rik källa av vitaminer:
Majs är rik på vitamin B beståndsdelar, särskilt tiamin och niacin. Tiamin är nödvändigt för att hålla nerv hälsa och kognitiv funktion. Niacin brist leder till Pellagra, en sjukdom som kännetecknas av diarré, demens och dermatit och är vanligt förekommande i undernärda individer. Majs är också en bra källa för pantotensyra som är ett vitamin nödvändig för kolhydrater samt protein-och lipidmetabolism i kroppen. Brist på folsyra hos gravida kvinnor leder till födelsen av underviktiga barn och kan också resultera i neuralrörsdefekter vid födseln. Majs ger en stor del av det dagliga folat krav. Gul majs är en rik källa av betakaroten som utgör vitamin A i kroppen, nödvändig för upprätthållande av god syn och hud. Kärnorna av majs är rika på vitamin E, en naturlig antioxidant viktig för tillväxten.

4. Ger nödvändiga mineraler:
Majs innehåller rikligt fosfor förutom magnesium, mangan, zink, järn och koppar. Den innehåller också spårämnen som selen. Fosfor är nödvändigt för bibehållande av normal tillväxt, benhälsa och normal njure att fungera. Magnesium är nödvändig för att upprätthålla normal puls och benstyrka.

5. Antioxidativa egenskaper Corn: Enligt studier som utförts vid Cornell University, är majs en rik källa till antioxidanter som slåss cancerframkallande fria radikaler. I själva verket ökar matlagning antioxidanter i sockermajs. Majs är en rik källa av en fenolisk förening ferulsyra, ett anti-cancermedel som har visat sig vara effektiva i kampen mot tumörer i bröstcancer och levercancer. Antocyaniner, som finns i lila majs fungerar också som renhållare av cancerframkallande fria radikaler.

. Cardio-skyddande Attributes: Enligt forskare har majsolja visats anti-aterogen effekt på kolesterolnivåer, vilket förhindrar risken för hjärt-och kärlsjukdomar.

7. Förhindrar Anemi: Den vitamin B12 och folsyra närvarande i majs förhindra anemi orsakas av brist på dessa vitaminer.

8. Sänka LDL-kolesterol: Enligt Journal of Nutritional Biochemistry, konsumtion av majs skalet olja sänker plasma-LDL-kolesterol genom att minska kolesterol absorption av kroppen.

9. Skydd mot diabetes och högt blodtryck: Förbrukning av majskorn bistår hanteringen av icke-insulinberoende diabetes mellitus (NIDDM) och är effektiv mot hypertoni på grund av närvaron av fenoliska fytokemikalier i hela majs.

10. Kosmetiska Fördelar: Majsstärkelse används vid tillverkningen av många kosmetika och kan också appliceras topiskt för att lindra hudutslag och irritation. Majs produkter kan användas för att ersätta cancerframkallande petroleumprodukter som bildar huvudkomponenter kosmetiska preparat.

11. Majs är en rik källa till många viktiga näringsämnen och fiber. En måltid rik på majs kan gå långt för att skydda mot många sjukdomar och krämpor.

Måste dela!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar