Vet du hur välgörande mandlar är för din hälsa?
Mandel är min favorit mutter. De flesta morgnar jag lägger 7 till 10 mandlar till min frukost. Mandel är välsmakande och näringsrik som de flesta människor kommer överens.
9 Hälsofördelar Mandel:
1. De minskar risken hjärtattack.
De som konsumerar nötter fem gånger i veckan har ungefär en 50 procentig minskning av risken för hjärtinfarkt enligt Loma Linda School of Public Health.
2. De sänker "onda" kolesterolet.
Mandel lagts till kosten har en gynnsam effekt på kolesterolhalten i blodet, enligt en klinisk studie av Dr Gene Spiller, chef för hälso-Forskning och studier Center, Inc.
3. De skyddar kärlväggarna från skador.
Det visade sig att de flavonoider i mandel skinn arbetar i samverkan med vitamin E, vilket minskar risken för hjärtsjukdom (Forskning vid Tufts University).
4. Mandel hjälper till att bygga starka ben och tänder.Den fosfor i mandel bidrar till att göra detta möjligt.
5. De ger hälsosamma fetter och stöd i viktminskning:Även nötter innehåller mycket fett, ofta mutter äter är tunnare i genomsnitt än de som nästan aldrig konsumerar nötter. (Data från Nurses 'Health Study)De som åt nötter minst två gånger per vecka var 31 procent mindre risk att gå upp i vikt än var de som aldrig eller sällan åt dem i en studie med 8865 vuxna. (WHFood artikel om mandel)
6. Mandel sänka ökning av blodsocker och insulin efter måltid.
7. De hjälper ger bra hjärnfunktion.
Mandel innehåller riboflavin och L-karnitin, näringsämnen som ökar hjärnans aktivitet och kan också minska risken för Alzheimers sjukdom.
8. De ger näring åt nervsystemet.
Enligt Ayurveda, mandel bidra till att öka hög intellektuell nivå och livslängd.
9. De alkalize kroppen.
Mandel är den enda mutter och en av de få proteiner som är alkalisk formning. När din kropp är inte alkalisk nog riskerar du benskörhet, dålig immunförsvar, låg energi och viktökning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar